Anisört ‘Blue Boa’

Vill du locka till dig insekter som bin, humlor och fjärilar till din trädgård så rekommenderar vi denna lättodlade perenn som är både vacker med sina spetsiga spiror i blåvioletta färger och ett härligt anisdoftande bladverk. Har en lång blomningstid juni – september, brukar bli upp till 80 cm hög.
Trivs i sol till halvskugga i en väldränerad trädgårdsjord. Finns många användningsområden där Anisörten passar bra tex. i rabatter, större krukplanteringar eller varför inte i din kryddträdgård.

Ett smart planteringstips kan vara att plantera invid en smal trädgårdsgång, placera plantan nära rabattkanten så att du nuddar den med benen när du går förbi, sprider en härlig doft kring sig genom de doftande bladen. Går bra att torka kvistarna och göra te på eller använda som krydda i tex kötträtter.

Anisörten är väldigt populär hos insekterna. Lockar till sig fjärilar, humlor och bin. I vintertid älskar även våra småfåglar fröna från Anisörten.
Därför rekommenderar vi på E-blommor denna perenna växt då den är lättodlad och fyller många funktioner för både människa och djur.

Anisört 'Blue Boa'